"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Kiirabi tõhusamaks (0)
25. aprill 2006

Tallinna eriarstiabi korraldamise komisjon otsustas luua kiirabide ühendamise töörühma, kuhu kuuluksid sotsiaalministeeriumi, kiirabi osutavate institutsioonide, linna ja Eesti Kiirabi Liidu esindajad.

«Kiirabiüksuste ühendamine on juba mõnda aega kõneks olnud,» ütles abilinnapea Merike Martinson. «Ühendamine peab aga tuginema põhjalikule analüüsile ja kaalutletud otsusele. Lähtuda ei tule üksnes majanduslikest ja logistilistest näitajatest, vaid esmajoones kiire ja kompetentse abi kättesaadavusest.»

Tallinnas ja Harjumaal pakuvad kiirabiteenust Tallinna Kiirabi, Põhja-Eesti Regionaalhaigla kiirabiosakond ja AS Falck Pääste.

Seoses elanikkonna vananemisega on väga tähtis valdkond hooldusravi arendamine. Tallinn ja Harjumaa vajab tulevikus ligi 700 hooldusravi-voodikohta, ühtlasi tuleb luua
õiguslik regulatsioon ja kindlad rahastamisskeemid. «Hooldusravikohti ei tohi kergekäeliselt likvideerida,» rõhutas Martinson. «Et ei tuleks sarnaselt lasteaedadega kulukalt uusi hooldusravikohti looma hakata.»

Hooldusravi arenguplaanid peavad valmima juuniks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.