"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Meie esimesed töökuud (0)
25. aprill 2006

Kolm kuud aastast, mis moodustavad kalendaarse kvartali, ei ole kuigi pikk aeg. Tänapäeva elutempo juures on see pea märkamatult mööduv ajaühik. Aastavahetuski oli justkui alles äsja ja kaugel need suvised puhkusedki enam.

Kui kõrghooned Tallinna kesklinnas Maakri tänava kandis jõuavad kolme kuuga tublisti kõrgusesse kasvada, siis äärelinnas ei jõua mõni mõlkis liiklusmärk kahe kuuga oma vanamoodsal puupostil rohkem viltu vajuda kui see enne oli. Aja vool on erinevates kohtades erinev.

Me elame iidses linnas. Selle tummaks, ent kõnekaks tunnistajaks on vanalinn, mille saatuse ja tuleviku ümber on viimases kvartalis mitu lahingut olnud. Sajandite taha ja aegade hämarusse ulatuvasse minevikku vaadates ei saa kolme kuud pidada aga enamaks kui silmapilguks.

Kuid just siin paljastub mõne kalendrikuu olulisus!

Olgem ausad, kogu tänavuse aasta esimene ots on olnud avalikkuse silmis üks suur sõda vanalinna tuleviku ja Harju tänava ümber. Mulle on üritatud avaldada seoses Harju tänava haljasala kaitsmisega umbusaldust. Pillutud on süüdistusi, mis võivad mõnda meest tabada valusamaltki kui mõni vanalinna sillutise kivi. Paratamatult kipub muu varju jääma.

Kuid just muu on tähtsam!

Harju tänava küsimus otsustati aastaid tagasi. Praegu oleme tunnistajaks vaid tallinlaste kunagise otsuse ellu viimisele, millest mõned linna poliitikud püüdsid teha poliitilist palagani ja mis kahjuks andis värvingu aasta alguse ettevõtmistele ning varjutas linnavalitsuse tegemisi.

Linnavalitsus on vahepealsel ajal jätkanud oma tööplaanide realiseerimist, linnaasutused on täitnud oma igapäevaseid ülesandeid, algatatud on uusi projekte ning edasi mindud käimasolevatega. See on linna argipäev – vähem põnev, aga palju väärtuslikum kui poliitiline kraaklemine.

Toome teie ette Tallinna linnavalitsuse selle aasta kolme esimese kuu ülevaate, mis kronoloogiliselt järjestatuna kaardistab linnas toimunu selle perioodi jooksul. Meie jaoks on aga oluline, et linlased teaksid, mis praeguse linnavalitsuse ajal linnas toimub ja mida edaspidi kavandatakse.

Selle alusel saab meid valinud rahvas otsustada, kuidas me õigustame usaldust ja mandaati, mille on meile andnud valijad.

Kui teie, hea lugeja, selle väljaande lehekülgi pöörate, siis mõelge sellele, et linnakodanikena võite otsustada nii selle järgi, mida loete ajalehtedest, kui ka selle järgi, mida näete oma silmaga. Ärge siin kirja pandutki pimesi uskuge – palun vaadake ringi ja otsustage, et kõik kirjeldatu on tõepoolest ka ellu viidud!

Oma arvamusi saate esitada Tallinna kodulehekülje kaudu www.tallinn.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.