"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Koolid kiiresti korda (0)
10. mai 2006

Linnavalitsus saatis linnavolikokku otsuse eelnõu, mille eesmärgiks on leida konkursi korras kümne kooli renoveerijad.

Linn tahab leida erapartneri, kes võtab enda kanda koolide renoveerimise, ehitustööde finantseerimise ning pikaajalise haldamise ja hooldamise. Linn seab partneri kasuks koolimajadele pikaajalise hoonestusõiguse ning hakkab hoonete haldajale kulude katteks üüri maksma.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on nüüdisaegse õpikeskkonna loomine väga oluline. «Arvestades koolihoonete vanust ja seisukorda, tuleb koolid võimalikult kiirelt renoveerida. Et riik tegi võimatuks edasise koostöö Riigi Kinnisvara ASiga, on see võimalik vaid koostöös erafirmadega,» sõnas Jäppinen ja lisas, et selline projekt on Eestis esmakordne. Hoonestusõigus seatakse kinnisasjadele, kus asuvad Pelgulinna gümnaasium, 32. keskkool, Kristiine gümnaasium, Laagna gümnaasium, Kalamaja põhikool, Karjamaa gümnaasium, Haabersti Vene gümnaasium, Sikupilli keskkool, Nõmme gümnaasium ja Tallinna ühisgümnaasium.

Otsuse kohaselt seatakse koolide kinnistutele tähtajaline ja tasuline hoonestusõigus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.