"Riigid, kes täna on vaktsineerimise edetabelites kõrgel kohal, on teinud inimestele hästi lihtsaks sõna otseses mõttes “vaktsiini otsa komistamise”, et inimene ei pea oma tavapärastelt radadelt üldse kõrvale astuma, selleks, et oma vaktsiinisüst kätte saada."

Kersti Kaljulaid, president
GAG 375-aastane (0)
24. mai 2006

Tallinna ja kogu Eesti vanim tegutsev keskkool, Gustav Adolfi gümnaasium (GAG) tähistab tänavu asutamise 375. aastapäeva. Õppeasutus avati Mihkli kloostri hoonetes 6. juunil 1631. aastal.

Tallinna Linnaarhiivis (Tolli 6) saab tutvuda GAGi algusaegadest pärit dokumentide väljapanekuga. Näitus annab ülevaate gümnaasiumi tegevusest Rootsi võimu ajal (kuni 1710. aastani). Eksponeeritud on valik ajaloolisi dokumente kooli sünniloost, õppetööst ja majandamisest, õppejõududest ja õpilastest ning gümnaasiumi ja selle trükikoja rollist Tallinna ja Eesti kultuurielus 17. sajandil.

Väljapanekuga saab tutvuda 16. juunini tööpäeviti kella 10–16.
Gümnaasiumi ruumides avatakse samateemaline väljapanek 4. juunil, vanalinnapäevade ajal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.