"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Muhu vald saab Juhan Smuuli monumendi (0)
06. juuni 2006

Linnavalitsus kavatseb anda kesklinna valitsusele loa müüa enne Kadrioru pargis paiknenud Juhan Smuuli monument otsustuskorras hinnaga üks kroon Muhu vallale.

Kujur Tõnu Maarandi loodud rahvakirjanik Juhan Smuuli monument püstitati Kadrioru parki 1990. aastal. Seoses Kadrioru pargi rekonstrueerimisega muutus monumendi taaspaigaldamine vanale asukohale võimatuks. Mitmel korral rikkusid kuju metallivargad, 1996. aastal üritati kuju lausa minema vedada.

2000. aastal tegi skulptuuri autor ettepaneku eksponeerida kunstiteost Muhumaal Juhan Smuuli sünnikohas. Et Muhu vallavalitsus ei leidnud raha kuju parandamiseks, transpordiks ja püstitamiseks, asja tookord edasi ei aetud. Tänavu 19. aprillil esitas Muhu vallavalitsus Tallinna kesklinna valitsusele avalduse, milles paluti Smuuli pronkskuju vallale üle anda ning lubati katta kõik monumendi taastamisega, transpordiga ja paigaldamisega seonduvad kulud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.