"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Kinnitati haridusasutuste infotehnoloogilise keskkonna (IKT) arengukava 2006–2010 (0)
07. juuni 2006

2002–2006 IKT arengukava raames liideti kõik Tallinna koolid ühtsesse laivõrku ja varustati kiire internetiühendusega. Samas oleks pidanud soetama 3900 arvutitöökohta, tegelikult jätkus raha üksnes 2580 arvutitöökoha jaoks.

Uus arengukava näeb ette kõigisse koolidesse tänapäevaste arvutiklasside rajamise ja kõigi haridusasutuste õpperuumide varustamise arvutivõrgu ühendusega, samuti soetatakse juurde arvutitöökohti ja sülearvuteid. Iga nelja õpperuumi kohta hangitakse üks multimeedia projektor.

Kava eesmärgiks on koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga luua Tallinna haridusasutustes nüüdisaegne õpikeskkond, mis võimaldab lastel infotehnoloogilise pädevuse kujunemist.

Vastavalt strateegiale «Tallinn 2025» peab Tallinn pakkuma tulevikus parimat keskkonda isiksuse arenguks elukestva õppe ning sisuka eneserealiseerimise kaudu. Arengukava eesmärkide täitmine eeldab igal järgneval aastal IKT tarbeks 40 miljoni krooni eraldamist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.