"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Läheneb maamaksust vabastamise taotluse esitamise tähtaeg (0)
07. juuni 2006

Pensionärid (välja arvatud eripensioni saajad) ja represseeritud ning represseeritutega võrdsustatud isikud saavad taotleda maamaksuvabastust.

Maamaksusvabastust saab Tallinna haldusterritooriumil asuvale elamumaa sihtotstarbega maale. Vabastuse taotleja elukohaks peab Eesti rahvastikuregistris olema märgitud Tallinna linn ning taotleja ei tohi saada maakasutusõiguse alusel rendi- või üüritulu.

Pensionäridele kehtib lisaks tingimus, et taotlejale kuuluv elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa on suurem kui 200 m². Pensioni saajad vabastatakse maamaksust kuni 500 krooni ulatuses aastas.

Represseeritud ja represseeritutega võrdsustatud isikud vabastatakse kogu maamaksu ulatuses. Kui maksuvabastuse taotlejale kuulub mitu elamumaa sihtotstarbega maatükki, saab maksuvabastust on ainult ühele neist maatükkidest.

Avaldusi saab esitada kuni 15. juunini.

Avalduse blankett on saadaval linnavalitsuse koduleheküljel, teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) ning linnaosavalitsustes.

Küsimuste tekkimisel võib helistada maa-ameti telefonil 6404281 või 6404454.
Varasemail aastail esitatud taotluse alusel maamaksust vabastatud uut avaldust esitama ei pea.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.