"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Neli suuremat linna panid seljad kokku (0)
07. juuni 2006

Majandus- ja kommunikatsiooniminister ning Eesti nelja suurema linna juhid allkirjastasid 2. juunil Tallinna raekojas ettevõtlusnädala läbiviimise koostööleppe.

«Ettevõtlusnädal 2006» viiakse läbi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Tallinn, Tartu, Narva ja Pärnu koostöös.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar ütles lepingu allkirjastamisel, et neli suuremat linna leppisid omavahel kokku, et tunnustavad kohalikke ettevõtjaid ning propageerivad ettevõtlikku meelelaadi. «Ettevõtluses peitub meie kõigi heaolu kasvamise võti,» ütles Savisaar. «Usun, et kaugel pole ka see aeg, kus näiteks neli väikseimat omavalitsust panevad seljad kokku ning lubavad ühiselt pingutada ettevõtliku meelelaadi levitamise ning tublide ettevõtjate kasvamise nimel.»

Projekti eesmärgiks on tunnustada ja tuua rahvale lähemale kohalikke ettevõtjaid, tutvustada ettevõtja rolli ühiskonnas ning rõhutada ettevõtlikkuse olulisust.

Oktoobri esimesel nädalal toimuvad neljas suuremas linnas mitmesugused ettevõtlusega seotud üritused – seminarid, ettevõttekülastused, viktoriinid, foorumid –, et rahvas oma linna ettevõtjaist, ettevõtlusest ning ettevõtlusega alustamise võimalustest rohkem teaks.
Erilist tähelepanu pööratakse noortele, tõstmaks noorte huvi ettevõtluse vastu ning teadvustamaks iseendale tööandjaks olemist kui üht head võimalust karjääriplaneerimisel. Osapooled valisid projektile ühiselt märksõnaks «Ettevõtlikkus kui konkurentsieelis».

Tallinna linnapea Jüri Ratase sõnul on Tallinnal väike- ja keskmise suurusega ettevõtluse toetamisel ja reklaamimisel suur kogemus. «Me oleme valmis nii lepingupartneritele kui ka teistele linnadele oma kogemusi jagama,» ütles Ratas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium aitab linnadel koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega projekti «Ettevõtlusnädal 2006» tutvustamisega seonduvaid kulusid katta.

Memorandumile kirjutasid alla majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar, Tallinna linnapea Jüri Ratas, Tartu abilinnapea Georg Aher, Narva linnapea Tarmo Tammiste, Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Siim Raie.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.