"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Tallinna raekoda ootab külla (0)
07. juuni 2006

Tallinna raekoja keldrivõlvide all ootab külastajaid uus näitus «Paekivist tahutud linn», mis juhatab vaataja rohkem kui poole tuhande aasta tagusesse aega, mil puust linna asemele hakkas kerkima kohalikust vastupidavast ehitusmaterjalist – paekivist-linn.

Näitus annab ülevaate, kust ja kuidas väärt ehitusmaterjali saadi, mida paekivist ehitati ning milliseid töid tolle aja meistrimehed tegid. Keskaegsetest ehituseeskirjadest selgub ka, kui olulist rolli mängis linna ilme kujunemisel Tallinna raad. Näitust aitavad elavdada ja kaugeid aegu külastajale lähemale tuua erinevate ajastute maketid, sealhulgas on esmakordselt kujutatud Tallinna 1530. aastal, enne bastionide ja teiste uusaegsete kindlustuste väljaehitamist.

Keldrinäitus paekivist ja ehituskunstist ajendab kindlasti ka raekoja pidulikes esindussaalides värske pilguga ringi vaatama. Raekoja ruumid annavad aimu hansalinna kunagisest hiilgusest. Pööningul saab tutvuda raekoja restaureerimislooga.

Raekoja tornist saavad need, kes jalavaeva ei pelga, võrratuid linnavaateid imetleda. Torn on avatud kuni augusti lõpuni iga päev kella 11–18. Raekoja keldrinäitus on avatud teisipäevast laupäevani kella 10–16. Raekoja külastamine maksab 35 krooni, sooduspilet 20 krooni ning perepilet 50 krooni. Pääs torni maksab 25 krooni, sooduspilet 15 krooni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.