"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tallinnas avas uksed perekeskus (0)
07. juuni 2006

Lastekaitsepäeval avasid linnapea Jüri Ratas ja abilinnapea Merike Martinson aadressil Asula 11 asuva perekeskuse, mis hakkab tegutsema ülelinnalise koordineeriva asutusena, pakkudes lastele ja peredele nõustamist ja päevategevust.

Tallinna perekeskuses asuvad tööle sotsiaaltöötajad ja psühholoogid, kes abistavad õpiraskuste ja käitumishäiretega lapsi ja nende vanemaid. Konsulteeritakse ka e-posti vahendusel ja telefonitsi. Töö toimub nii individuaalselt kui rühmades.

Keskus koondab seni mittetulundusühingute osutatud erinevad teenused. Vajadus nende teenuste järele on aasta-aastalt suurenenud. Perekeskus soovib koostööd mittetulundusühingutega jätkata. Juba praegu kasutab perekeskuse ruume MTÜ Tallinna Laste Tugikeskus. Perevägivalla probleemide lahendamisel oleks võimalik teha kostööd Eesti Sotsiaalprogrammide Keskusega.

Perekeskus aitab koostöös linnaosa lastekaitsespetsialistidega ühingutel oma tööd kvaliteetsemalt ja planeeritumalt teha, võimaldades kõiki teenuseid ühest majast saada.
Varem said MTÜ-d teenuseid osutada siis, kui projektikonkurss oli läbitud ja rahastusleping sõlmitud. Linnaasutusena on Perekeskusel oma eelarve ning tema tegevus ei sõltu projektikonkurssidest.

Keskus suudab kuus nõustada hinnanguliselt 150 last. Tugiisikuteenust saab pakkuda 40 lapsele. Päevakeskus suudab tegelda päevas 30 lapsega. Psühhosotsiaalset nõustamist ja praktilist pereabi saab pakkuda kuni 120 lastega perele aastas.

Oodatud on lapsed vanuses 7–17 aastat, nõustatakse ka nooremate lastega peresid.
Kui keskus saab oma käsutusse ka teise korruse ruumid, on edaspidi kavas tegelda alaealiste rasedate ja emadega, käivitada lepitusteenus ning luua perekeskuses lastekaitse valveteenistus, samuti paarikümnele lapsele ööpäevahooldust pakkuda.
Paar kuud kestnud renoveerimistööd tegi Oma Halduse OÜ, nende maksumus oli 1,2 miljonit krooni.

Vastse perekeskuse juhiks valiti konkursi korras Pille Teder, kes varem töötas MTÜ Tallinna Laste Tugikeskus tegevdirektorina.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.