"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Tallinna jaanituled saavad alguse Jüriöö pargist (0)
20. juuni 2006

23. juunil kell 17.30 jõuab Jüriöö parki Võidupüha tuli, mille on Saaremaal süüdanud president Arnold Rüütel ja mille toimetavad Saaremaalt võidupühaparaadilt laiali Kaitseliidu malevad. Jüriöö parki jõuab see Kaitseliidu Tallinna malevaga.

Tule võtab vastu ja süütab sellest lõkke linnapea Jüri Ratas. Tallinna linnaosade vanemad viivad tule tõrvikutega oma linnaosade jaanituledeks.

Haabersti ja Mustamäe linnaosa ühine jaaniõhtu toimub vabaõhumuuseumis, kus tähistatakse nelja ajastu jaanilaupäeva. Jaanituled süüdatakse kell 19.

Külaväljakul on tsaariaegne jaanilaupäev. Tsaariaegseid mänge, tantse ja laule veavad Leigarid. Kerase küüni juures peetakse maha nn eestiaegne jaanipidu, mis algab Võidupüha aktusega. Vanade armastatud rahvalike laulude ja mängudega lõbustavad rahvast Margus Veenre ja Tarmo Kivisild.

Rusi talu lähedal peetakse jaanilaupäeva nõukogudeaegses stiilis. Kolhoosipeo tantsupalasid esitab ansambel Törts. Kohal on kaljamasin ja autolahvka. Ajastu stiilis jaanipidude ametlik osa lõpeb kell 22. Kuni südaööni saab tänapäevaselt jaanipidu pidada Kiigeplatsil koos Kukerpillidega.

Vabaõhumuuseumi territooriumil saab läbida lõbusa mõistatustega jaanilaupäevase jalutusraja, nutikaimad saavad auhinnad. Kella 19–21 on Kolga talu õues avatud Lasteõu. Seal saavad mängida ja meisterdada nii väikesed kui ka suuremad lapsed. Toitlustavad Kolu kõrts ja partnerid.

Täispilet maksab 80 krooni, perepilet 170 krooni, õpilased, tudengid ja pensionärid pääsevad peole 40 krooni ja lapsed vaid kahe krooni eest. Info: www.evm.ee, tel 654 9100.
Mustamäelased viib vabaõhumuuseumi jaanipeole tasuta eribuss, mis sõidab marsruudil Ehitajate tee – Sõpruse pst – Tammsaare tee – vabaõhumuuseum.

Jaanitulebuss väljub kell 18.30 ja 19.30 Ehitajate teelt peatusest «Vilde tee» ning peatub kõigis marsruudile jäävates peatustes. Tagasi sõidab eribuss kell 22.30, 23.30 ja 00.30. Bussil on silt Mustamäe – Vabaõhumuuseum – Mustamäe.

Põhja-Tallinna jaaniõhtu toimub tavapäraselt Stroomi rannas. Pidu algab kell 19.30 ja kestab keskööni. Jaanituli süüdatakse kell 20.45, tantsuks mängib ansambel Lehmakommionud. Kella 18–20.30 kestab lasteprogramm – võistlused, mängud, atraktsioonid laste sõbra Freddy juhtimisel.

Lasnamäe peab jaaniõhtut Paevälja platsil (Narva mnt 150/90 vastas olev tühermaa). Pidu algab kell 20 ja kestab kella kolmeni hommikul. Lõke süüdatakse kell 22. Kavas on lõbus konkurss, ilutulestik ja ansamblid Kandali, Iris, Meie Mees, Banda ja Dominasa.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.