"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Tallinna perekeskus aitab peresid ja lapsi (0)
16. august 2006

Asula tänaval lastekaitsepäeval avatud perekeskus on suvekuude jooksul sujuvalt töösse käivitunud.

Ülelinnalise koordineeriva asutusena pakub Tallinna perekeskus lastele ja peredele nõustamist ja päevategevust. Keskuses töötavad sotsiaaltöötajad ja psühholoogid, kes abistavad õpiraskuste ja käitumishäiretega lapsi ja nende vanemaid, konsulteeritakse
e-posti vahendusel ja telefonitsi, töö toimub nii individuaalselt kui ka rühmades.

Perekeskuse psühholoogilisel nõustamisteenistusel oli esimestel kuudel 158 klienti, pereteenistus töötas 39 riskiperega. Tugiisikuteenistuses, kus on tööl 40 vabatahtlikku, tegeldi individuaalselt 36 lapsega. Koos oma tugiisikutega külastavad lapsed kultuuri- või spordiüritusi, koos veedetakse aega arendava tegevusega kodus, linnas või looduses, korraldatakse ühisüritusi ja ekskursioone.

Perekeskusesse on pöördunud lisaks eesti ja vene keelt kõnelevatele ka soome- ja ingliskeelsed kliendid.

Ehkki suvekuudel on keskuse töökoormus väiksem, on Tallinna perekeskusest juunis-juulis abi saanud juba ligikaudu 300 peret.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.