"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Peterburi kohtumised Tallinnas (0)
30. august 2006

Tallinnas toimub 28.–30. septembrini kolme päeva jooksul ettevõtlus- ja kultuurimissioon «Peterburi kohtumised Tallinnas 2006», millega tahetakse arendada kahe linna vahelisi suhteid ning äri- ja kultuurisidemeid.

Programmi avab seminar «Peterburi ja Tallinn: koostöö perspektiivid» Peterburi ja Tallinna juhtide, diplomaatide ning nende linnade äriringkondade esindajate osalusel. Esimese päeva kohtumiste peateemad on kaubandus-majanduslike suhete ja turismi areng. Temaatilisel ümarlaual «Turism Peterburis ja Tallinnas. Uued suundumused ja koostöövõimalused» osalejad saavad luua ärikontakte ja kogemusi vahetada.

Peterburi delegatsiooni kultuuriprogrammi juhatab sisse Peterburi avangardkunstnike teoste näituse avamine. Näituse korraldas kultuurikeskus Danko. Õhtul annab Niguliste kirikus kontserdi Smolnõi katedraali koor. Päeva lõpetab Peterburi linnavalitsuse esindajate ja Tallinna linnapea pidulik vastuvõtt.

«Peterburi kohtumiste» teine päev on mõeldud Peterburi linnavalitsuse avatud uste päevana. Linna komiteede juhid ja spetsialistid annavad Tallinna elanikele, ajakirjanikele ja ettevõtjatele individuaalselt teavet ja konsultatsioone.

Samal ajal saavad Peterburi äri- ja turismisfääri esindajad Tallinna tööstusettevõtete ja hotellikompleksidega tutvuda. Seminarid «Tervishoiureformid» ja «Peterburi kõrgkoolid» valgustavad kaht tähtsat sotsiaalset teemat.

Peterburi delegatsiooni juhid kavatsevad Mustpeade Majas kohtuda Leningradi blokaadi üle elanutega. Õhtul toimub Mussorgski-nimelise Peterburi Riikliku Akadeemilise Ooperi- ja Balletiteatri solistide ja Tallinna Filharmoonia orkestri ühiskontsert.

Peterburi kohtumiste viimane päev on sportlike ettevõtmiste päralt. Päeva avab Tallinna ja Peterburi noortekoondiste sõpruskohtumine jalgpallis. Tallinna lahel peetakse purjeregatt. Päevade lõppakordiks on suurejooneline võitjate autasustamise tseremoonia.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.