"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tulekul öö noortele (0)
13. september 2006

Ülehomme, 15. septembril toimub Tallinnas Noorteöö, kus iga noor võib leida endale meelepärase ürituse ja tegevust jätkub kogu ööks.

Noorteööl on tihe ürituste programm ning noortele on tasuta avatud erinevad kooskäimiskohad. Noorteöö eesmärgiks on pakkuda kultuurset ning mõnuainetevaba ajaveetmist. Seekordse Noorteöö haare on varasemast laiem. «Kui mullu toimusid üritused Lasnamäel ja kesklinnas, siis tänavu kõigis linnaosades,» ütles Noorteöö peakorraldaja Tarmo Lausing.

Toimub suur hulk spordi- ja kultuuriüritusi. Kuni 26-aastastele on kella 22ni tasuta avatud Nõmme, Kalevi Spa veekeskuse ja Pirita Top Spa ujulad.

Keskraamatukogus toimub kella 19–21 kirjandusõhtu, kus saab kohtuda Tõnu Õnnepalu ja Sass Hennoga. Lisaks on kohal näitleja Kadri Adamson ja alustav näitekirjanik Jim Ashilev. Samal ajal toimub venekeelne kirjandusõhtu Mustamäel Kännukuke raamatukogus, kuhu on külla kutsutud kirjanik Kaur Kender.

Lisaks kirjandusõhtutele on Noorteöö toimumise õhtul kuni kella 21ni avatud seitse suuremat rahvaraamatukogu Tallinnas.

Noorte Omaloomingu Kinos linastuvad aga noorte valmistatud filmid, mida hindab kutseliste filmitegijate žürii. Kinoõhtu toimub kella 20–22.30 Kinomajas.

Saku Suurhalli parklas toimub Autokino, juba traditsioonilises kohas Lasnamäel Jeti jäähallis Jääpidu ning Lilleküla staadionil jalgpalliturniir, kesklinnas Dance Workshop, Pirita velodroomil BMX rattašõu ja Kopli noortekeskuses noortebändide kontsert.
Teist aastat toimuv Noorteöö seab alkoholiga kauplemisele lisapiirangu. Nimelt peavad Tallinnas asuvad kauplused 15. septembril alkohoolsete jookide müügi lõpetama juba kell 20 ehk tavapärasest kolm tundi varem.

Noorteöö idee on pärit Madridi samalaadselt ürituselt. Noorteööd korraldab MTÜ Igiliikur, toetavad linnavalitsus ja hasartmängumaksu nõukogu. Noorteööd aitavad läbi viia paljud ettevõtted ning mittetulundusühingud.

Täpsemalt saab infot Noorteöö kohta internetist aadressilt www.tallinn.ee/noorteoo.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.