"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Viie pealinna kultuuriametnikud hakkavad kogemusi vahetama (0)
13. september 2006

Linnavalitsus andis nõusoleku osaleda välisrahastusega projektis, mille eesmärgiks on Helsingi, Tallinna, Riia, Vilniuse ja Varssavi kultuuritöötajate vaheline teadmiste vahetamine ja koostöö.

Teadmiste vahetamise ja koostöö tõhustamise peamise vormina hakkavad partnerlinnad kultuurivaldkonna töötajaid vahetama. Tegemist on pilootprojektiga, mille üheks eesmärgiks on töötada välja töötajate mobiilsuse mudel, mida tulevikus saaks kasutada ka teistes linna struktuurides.

Välisrahastusega projekti 2,3 miljoni krooni suurusest kogumaksumusest on välisrahastus 1,96 miljonit krooni. Tallinna-poolne kaasrahastus on 59 298 krooni.

Projekti juhtpartneriks on Helsingi linnavalitsuse kultuuriosakond. Programmis osalevad Varssavi linnavalitsuse kultuuriosakond, Riia linnavalitsuse kultuuriosakond, Vilniuse linnavalitsuse kultuuri-, hariduse ja spordiosakond ja Tallinna kultuuriväärtuste amet. Projekti finantseerib 85% ulatuses Euroopa Komisjon, viie osaleva linna finantseering moodustab 15% kogueelarvest. Projekti kestab üheksa kuud.

Iga projektis osalev linn saadab kolmeks nädalaks partnerlinnadesse tööle kolm töötajat – st kolm inimest Tallinnast elab ja töötab kolm nädalat ühes partnerlinnadest ning kolm inimest teistest partnerlinnadest elavad ja töötavad kolm nädalat Tallinnas.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.