"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Linn omandab Vilde tee 90 ühiselamu (0)
27. september 2006

Linnavalitsus kavatseb Akadeemia Hostel OÜ-lt omandada ka teise poole Vilde tee 90 ühiselamust, andes vastu Lasnamäel asuva kinnistu.

«Vilde tee 90 elamu omandamisega on võimalik lahendada elamu praeguste üürnike ning pärast elamu renoveerimist ka teiste ühiselamute elanike eluasemeprobleemid,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Akadeemia Hostel OÜ saab Vilde tee 90 elamust poole mõttelise osa eest vastu aadressil Lasnamäe 14/Majaka 1 asuva hoonestamata, sotsiaalmaa sihtotstarbega kinnistu pindalaga 4769 m². Lisaks kohustub Akadeemia Hostel OÜ kogu Vilde tee 90 elamu omal kulul remontima. Linnavalitsus esitas linnavolikogule vastavasisulise otsuse eelnõu.

Akadeemia tee 38, 42 ja 46, Vilde tee 90 ja Vilde tee 96 ühiselamu tüüpi elamute võõrandamisega jättis riik sealsed elanikud eluruumide erastamise võimalusest ilma. Viies ühiselamus elas kokku ligikaudu 1200 üürnikku.

«Need endised ühiselamud võõrandas riik, kuid sellest tulenenud üürnike eluasemeprobleemid on sunnitud lahendama Tallinn,» nentis Aas.

Linnavolikogu otsustas taotleda riigile kuuluva poole tasuta Tallinna omandisse ning seejärel teise poole hoonest eraomanikult välja osta, et saaks hoone tervikuna korda teha ning sinna vähemalt 160 munitsipaalkorterit rajada.

Seni on saanud linnalt asenduspinna 175 neis majades elanud leibkonda. Vilde 96 elamu üürnikest ootab linnalt eluaset 15 peret. Vilde 90 majas elab 49 leibkonda, kokku 65 inimest. Elamispinda vajab neist 15-17 leibkonda.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.