"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Peterburi tuleb Tallinnale külla (0)
27. september 2006

Tallinnas tomuvad 28.–30. septembrini juba traditsiooniks saanud «Peterburi kohtumised». Iga-aastase, kordamööda Tallinnas ja Peterburis toimuva ürituse eesmärgiks on arendada kahe linna vahelisi suhteid ning äri- ja kultuurisidemeid.

«Peterburi kohtumiste» kolmepäevase programmi avab seminar «Peterburi ja Tallinn: majandusliku koostöö perspektiivid», millel osalevad Peterburi ja Tallinna juhid, diplomaadid ning mõlema linna äriringkondade esindajad. Esimese päeva kohtumiste peateemaks on kaubandus-majanduslike suhete areng ning Peterburi ettevõtjad saavad tutvuda Tallinna ettevõtetega.

Kaht tähtsat sotsiaalset teemat valgustavad ümarlauad «Tervishoiureformid» ja «Peterburi kõrgkoolid». Äri- ja kultuuriringkondade esindajad on kutsutud Peterburi asekuberneri ja Tallinna linnapea pidulikule vastuvõtule.

Peterburi päevade kultuuriprogrammi raames avatakse kaks põnevat kunstinäitust – üks neist Peterburi avangardkunstnike ning teine nii Venemaa kui ka rahvusvahelisel tasandil edukalt esinenud laste loomingu näitus. Niguliste kirikus annab kontserdi Smolnõi katedraali koor. Estonia kontserdisaalis toimub Musorgski-nimelise Peterburi Riikliku Akadeemilise Ooperi- ja Balletiteatri solistide ja Tallinna Kammerorkestri ühiskontsert.
Reede ennelõunal antakse kahe linna vaheliste purjetamisvõistluste raames Pirital start Draakon-paatidele, laupäeval võistlevad Optimistid ja Zoom8. Laupäeval toimuvad Rocca al Mare Suurhallis ratsutamisvõistlused.

Sõpruse kinos näitab oma uudistoodangut Lenfilm, Raekoja platsil saab näha pantomiimiteatri Litsedei etteastet.

PETERBURI KOHTUMISED TALLINNAS

28.–30. septembrini

28. september
• kell 15 kinostuudio Lenfilm uue linateose «Kõik tantsivad» esitlus Sõpruse kinos. Filmi režissöör ja stsenarist Pavel Parhomenko.
• kell 19 koorimuusika kontsert Niguliste kirikus. Esineb Smolnõi katedraali kammerkoor. Kunstiline juht ja dirigent Venemaa teeneline kunstnik Vladimir Begletsov. Tasuta.

29. september
• kell 15 Lenfilmi uue linateose «Takjad» esitlus Sõpruse kinos. Filmi režissöörid Andrei Koršunov, Mihhail Vasserbaum
• kell 16 avatakse huvikeskuses Kullo (Mustamäe tee 59) laste loomingu näitus «Lummav kunstimaailm». Näitus on lahti 17. oktoobrini. Sissepääs tasuta.
• kell 17 avatakse Vene Föderatsiooni Eesti saatkonna kunstigaleriis (Pikk 23) Peterburi maali- ja fotonäitus «3+2». Näitus on lahti 28. oktoobrini. Sisepääs tasuta.
• kell 19 galakontsert Estonia kontsertsaalis. Esinevad Musorgski-nimelise ooperi- ja balletiteatri solistid ning Tallinna Kammerorkester, dirigeerib Andrei Anihanov. Piletid müügil Eesti Filharmoonia kassades.

30. september
• kell 12.00 annab Raekoja platsil etenduse pantomiimiteater Litsedei ning esineb ansambel Mirnõi Gorod.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.