"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tallinn hakkab Euroopa pealinnade liitu juhtima (0)
27. september 2006

Tallinn valiti Euroopa Liidu Pealinnade Liidu (UCEU) presidendiks. Esimest korda ajaloos saab Tallinn võimaluse juhtida üleeuroopalist organisatsiooni.

Tallinn valiti 2007. aastaks organisatsiooni juhtlinnaks Sloveenia pealinnas Ljubljanas toimunud UCEU peaassambleel ja aastakonverentsil.

Linnapea Jüri Ratas ütles, et Tallinnale on see suur tunnustus. «Meie tegevusi on märgatud ja meiega arvestatakse,» ütles Ratas. «Nüüd saame organisatsiooni eesistujana rohkem rõhutada meile olulisi teemasid, olgu selleks siis näiteks «Kultuuripealinn 2011» või roheline pealinn, ja pälvida senisest veelgi rohkem rahvusvahelist tähelepanu.»

Ratas lisas, et lepiti ka kokku 2007. aasta laiem teema, milleks on «Pealinna roll regioonis ja riigis».

Ljubljana aastakonverentsi teema oli «Loovad pealinnad». 18 Euroopa Liidu (EL) pealinna ja kahe kandidaatriigi pealinna juhid jagasid kogemusi, kuidas toetatakse loomingulisust ja arendatakse loomemajandust. Rahvusvahelisel autovabal päeval 22. septembril tehti jalgrattamatk kõigi linnapeade osalusel.

UCEU on ELi liikmesriikide pealinnu ühendav rahvusvaheline kontaktvõrgustik, mille asutasid 1961. aastal Amsterdami, Bonni, Brüsseli, Luxembourgi, Pariisi ja Rooma linnapea. ELi laienemisega on kasvanud ka liikmeskond: Tallinn koos üheksa uue liikmesriigi pealinnaga liitus organisatsiooniga 2004. aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.