"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn saab kainestusmaja (0)
27. september 2006

Linnavalitsus moodustas ajutise komisjoni, mille ülesandeks on Tallinna rajatava kainestusmaja asukoha valik ja kontseptsiooni väljatöötamine.

Abilinnapea Taavi Aasa juhitavasse komisjoni kuuluvad abilinnapea Merike Martinson, Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima, linnavalitsuse korrakaitsenõunik Urmas Ait, Põhja politseiprefektuuri vanemkomissar Leo Ehiloo ja linnaplaneerimisameti osakonnajuhataja Martti Preem.

Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on vajadus politsei ja meedikute koostöös toimiva kainestusmaja järele Tallinnas suur, sest varjupaiga või politsei arestikambri funktsioon ei ole alkoholijoobes isikute hoidmine.

«Tallinna politseiprefektuuri arestimaja mahutab kuni 40 kinnipeetut, kuid see pole piisav ja pealegi on seal meedikute puudumise tõttu esinenud kahetsusväärseid surmajuhtumeid,» selgitas Martinson.

Hiljuti külastasid Aas ja Martinson Helsingi 40-kohalist samuti politsei ja meedikute koostöös tegutsevat kainestusmaja, saades vajalikke ideid samalaadse asutuse loomiseks Tallinnas. 20-kohaline kainestusmaja peaks Tallinnas valmima järgmisel aastal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.