"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Üks küsimus (0)
27. september 2006

Abilinnapea Merike Martinson, kes ja millal hakkavad saama lapsehoiutoetust?

Linnavolikogu muutis äsja mullu oktoobris vastu võetud määrust lapsehoiutoetuse maksmise kohta. Määruse vastuvõtmisel loodeti, et peatselt jõustub sotsiaalhoolekande seaduse muudatus, millega reguleeritakse lapsehoiu toetus kui sotsiaalteenus.

Et vajalik seadusemuudatus on riigikogus siiani vastu võtmata, olime sunnitud muutma linna määrust ning võtma sellest välja tegevusloa nõude, et saaks ometi toetust maksma hakata. Küll lisandus määrusesse kontrolliõiguse punkt. Linnaosade sotsiaalhoolekande osakondadel on õigus kontrollida lapsehoiuga tegelevaid asutusi, kuid põhivastutus lapse turvalisuse eest jääb kuni seaduse jõustumiseni ikkagi lapsevanemale.

Lapsehoiutoetust – 1795 krooni kuus – hakatakse maksma lapsevanemale, eestkostjale või lepingulisele hooldajale, kes kasutavad FIEdeks registreerunud, lapsehoidja kutsetunnistust omavaid lapsehoidjaid või kelle laps on hoiul registreeritud asutuses, mille põhikirjaline tegevus on lapsehoid. Toetuse maksavad välja linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad kuludokumendi alusel.

Lapsehoiutoetuse maksmine algab oktoobris ning seda rakendatakse tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2006.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.