"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
TAK soetab 65 uut bussi (0)
11. oktoober 2006

Linnavalitsus andis heakskiidu Tallinna Autobussikoondise ASi (TAK) toetavale kirjale, et võimaldada autobussikoondisel pangalaenu abil 65 uut bussi liisida ja senised kapitalirendi-lepingud refinantseerida.

Põhjamaade Investeerimispangale antava toetuskirjaga kinnitab linnavalitsus tahet ühistransporti arendada. Samuti kinnitab linn pangale, et ei kavatse müüa ega võõrandada osalust TAKis ja selle äritegevuses.

Vastavalt TAKi nõukogu 6. septembri otsusele emiteeritakse võlakirjad mahus 27 miljonit eurot (421,2 miljonit krooni) tähtajaga 14 aastat, eesmärgiga refinantseerida senised kapitalirendilepingud ja finantseerida 65 uue bussi soetamist. Võlakirjaemissiooni korraldajaks on Põhjamaade Investeerimispank.

Vastavalt Tallinna linna arengukavale 2005–2015 soetab linn nüüdisaegsed ühistranspordivahendid ja vähendab kasutuses olevate ühissõidukite keskmist vanust. Ühissõidukite keskmine vanus peab aastal 2010 olema trammidel 18, trollidel 12 ja bussidel 10 aastat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.