"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Arstiabikorraldus paraneb (0)
01. november 2006

Tallinna linnapea Jüri Ratas ja abilinnapea Merike Martinson arutasid Tallinna linnavalitsust külastanud sotsiaalminister Jaak Aabiga arstiabi kättesaadavuse parandamist ning rahastamist pealinnas, samuti kiirabi töö ümberkorraldamist.

«Arutluse all olid eriarstiabi rahastamine, sealhulgas vajadus hooldusravikohtade avamise järele, kiirabireform ning Tallinna haiglate finantseerimine Euroopa Liidu struktuurifondide toel,» tutvustas Aab kohtumise sisu. «Ministeerium toetab Tallinna plaani avada järgmisel aastal linnas uusi hooldusravikohti ning püüab leida selleks vajalikud kuus miljonit krooni.»

Vastavalt järgmisel aastal jõustuvale uuele tervishoiuteenuste korraldamise seadusele tuleb munitsipaalasutus Tallinna Kiirabi ümber korraldada riigi osalusega sihtasutuseks. «Et Tallinnas ja Harjumaal osutavad kiirabiteenust erineva omandivormiga asutused – munitsipaalasutus Tallinna Kiirabi, SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja AS Falck, on reformi läbiviimine keerukas,» rääkis Martinson. «Vestluses ministriga jõudsime ühisele järeldusele, et ümberkorralduste tähtaega tuleb pikendada.»

Kõne all oli ka Euroopa Liidu struktuurifondide võimalik finantseering Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna Lastehaigla hoonete remontimiseks. Järgmisest aastast tuleb Eesti tervishoiusüsteemi 2,156 miljardi krooni eest ELi investeeringuid, millest kaks miljardit krooni kulub haiglatele ning 156 miljonit krooni hooldusravihaiglate rahastamiseks.
Peatuti ka linna kaval finantseerida kaheksa miljoni krooniga kaeoperatsioone ning ortopeedilisi puusa- ja põlveoperatsioone, et lühendada aastate pikkuseid järjekordi ning tagada sadadele inimestele töövõime ja elukvaliteet. Ministri sõnul peaks haigekassa ja linna koostöös senise rahastamise jätkudes järjekorrad 2008. aasta lõpuks normaliseeruma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.