"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Põhja-Tallinn läheb üle korraldatud jäätmeveole (0)
01. november 2006

Tallinna jäätmeveopiirkondades nr 13 ja 14 saab kolmeks aastaks jäätmeveo ainuõiguse OÜ Prügivedu Tallinn ning jäätmeveopiirkonnas nr 15 Ragn-Sells AS, kes tegid avalikel konkurssidel «Ettevõtja leidmine ja ainuõiguse andmine korraldatud jäätmeveoks» parimad pakkumised.

Piirkond nr 13 hõlmab Merimetsa-Kelmiküla-Pelgulinna, piirkond nr 14 Pelguranna-Kopli ning piirkond nr 15 Kalamaja-Paljassaare asumeid. Kolmeaastane leping hakkab kehtima tuleva aasta 1. veebruarist.

Abilinnapea Olga Sõtniku sõnul on korraldatud jäätmeveo eesmärk ennetada keskkonna saastamist. «Piirkonniti korraldatud jäätmevedu võimaldab kontrollida teenuse hinda ja kvaliteeti,» ütles Sõtnik. «Tänu paremale jäätmeveo logistikale vähenevad prügiveole tehtavad transpordikulud ja prügiveoautode tekitatav liikluskoormus.»

Tulenevalt jäätmeseadusest ja Tallinna jäätmehoolduseeskirjast on korraldatud jäätmeveoga liitumine kohustuslik kõikidele jäätmevaldajatele – nii eramajadele, korteriühistutele kui ka ettevõtetele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.