"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Tallinn tahab maamaksutoiminguid lihtsamaks muuta (0)
01. november 2006

Tallinna linnavolikogu otsustas teha valitsusele maa hindamise seaduse muutmise ettepaneku.

Selle eesmärgiks on maatüki maksustamishinna teavitamise kulusid vähendada ning teavitamise protsessi lihtsustada.

Seaduse muutmise ettepaneku kohaselt liidetakse maa maksustamishind ja maksustamishinna arvutuskäik maamaksuteate andmekoosseisu. See võimaldab kohalikul omavalitsusel loobuda maatüki maksustamishinna aktide väljastamisest.

«Praegune kord on maaomanikule raskesti arusaadav ning omavalitsusele kulukas,» põhjendas abilinnapea Taavi Aas. «Seadusmuudatus teeb maa maksustamishinna teavitamise protsessi lihtsamaks, vähendab bürokraatiat ning aitab kohalikul omavalitsusel raha kokku hoida.»

Linnavalitsus on väljastanud maatüki maksustamishinna akte alates 1999. aastast. Arendustegevuse ja maareformi kaudu turule lisandunud kinnistute ning turu üldise aktiivsuse tõttu on oluliselt kasvanud kinnisvaratehingute arv ning seetõttu on kasvanud ka väljastatavate maksustamishinna aktide arv. Linnavalitsus on viimase kolme aasta jooksul väljastanud 128 000 maatüki maksustamishinna akti.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.