"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Lasteaiad vajavad tervishoiutöötajaid (0)
15. november 2006

Tallinna tervisenõukogu tööd juhtiva abilinnapea Merike Martinsoni sõnul vajab lasteaedade tervisekorraldustöö samasugust finantseerimisskeemi kui koolitervishoid, mida rahastatakse pearaha printsiibil ja mis võimaldab koolidel luua tervishoiutöötaja ametikohad.

«Tallinn teeb sotsiaalministeeriumile vastava ettepaneku,» ütles Martinson. «Ühtlasi kavatseme siduda lasteaiad jaanuarist algava rahvusvahelise projektiga, mille eesmärgiks on välja arendada kõigi Tallinna lastele tervishoiuteenuseid osutavate asutuste vajadusi rahuldav efektiivne ja tänapäevane IT-süsteem.»

Järgmise aasta eelarves on linn eraldanud 350 000 krooni kõikidele Tallinna lasteaedadele äsja ilmunud «Laste terviseentsüklopeedia» ostmiseks.
Tallinna 122 lasteaiast on terviseedenduse programmiga liitunud üksnes 13. Lasteaedades korraldatud uuringust selgus, et vaid kolmandikus on tervishoiutöötaja, kelle ülesandeks peaks olema jälgida laste tervislikku seisundit, psühho-emotsionaalset arengut ja kes peaks pidama vajadusel sidet perearstiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.