"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Algab advendiaeg (0)
29. november 2006

Eeloleval pühapäeval, 3. detsembril süütab linnapea Raekoja platsi jõulupuul esimese advendiküünla.

Pealinna suurima ja tähtsaima jõulupuu ümber üles seatud traditsiooniliselt jõululaadalt saab juba 19. novembrist osta rahvuslikku käsitööd ning muud jõuluvana kingikotti paslikku. Nagu ikka, pakutakse ka jõuludega seonduvat keelekastet ja kehakinnitust. Loomulikult on kohal jõuluvana. Jõuluturg on avatud 25. detsembrini.

Esimesel advendil avab uksed samuti juba traditsiooniks saanud Raekoja jõulukelder «Martsipan ja mesi». Jõulukelder on avatud kuni 23. detsembrini iga päev kella 10–18.
Jõulukeldris pakuvad eestimaised kaupmehed ja käsitöölised väärt kraami, mis kosutab nii vaimu kui keha: jõululeiba ja piparkooke, martsipani ja mett, rohuteesid ja astelpajutooteid, pähkleid ja meretaguseid vürtse, hõõgveini, teed-kohvi ning maiustusi.
Jõulukingiks saab kaasa osta ka kodukeedetud seepi, vahaküünlaid, kodukaunistusi, kampsuneid, käpikuid-sokke ja palju muud põnevat. Külastajad saavad käsitöömeistrite juhendamisel ka ise meisterdamisega kätt proovida. Jõulukeldris on hubane kohvituba. Laupäeviti ja pühapäeviti kell 15 mängib seal keskaegset muusikat ansambel Olde Hansa Musicus.

Jõulumeeleolu aitavad luua ka raekojas igal laupäeval kell 18 toimuvad kontserdid.
Kristiine linnaosa valitsus ootab linnarahvast 7. detsembril kell 18 Kaarli kirikusse tasuta heategevuslikule advendikontserdile «Uue rõõmu ja valguse ootus». Esinevad lastekoor Ellerhein ja vanamuusikaansambel Hortus Musicus. Päkapikud jagavad piparkooke.
30. novembril annab Pühavaimu kirikus advendikontserdi Tallinna Ülikooli naiskoor. 3. detsembril toimub Tallinna Pühavaimu kirikus 1. advendi vesper.

10. detsembril esinevad Oleviste kirikus Rebecca Kontus ja Paul Daniel, 17. detsembril Rootsi-Mihkli kirikus Kadri Hunt ja Hyyd&Hääl ning 18. detsembril Kaarli kirikus Tallinna gospelkoor kavaga «Jõululaulud linnarahvale koos linnarahvaga».

Advendiajal toimuvad kõigis linnaosades jõulupeod, -kontserdid ja -lõunad eakatele, vähekindlustatud perede lastele jt. Näiteks kutsutakse kesklinna vähekindlustatud eakad 19. detsembril kella 11-ks Kosmose kinno jõulupeole ning 20. ja 21. detsembril kella 14-ks jõululõunale Kesklinna Sotsiaalkeskusse.

Ohtralt jõuluteemalisi sündmusi ja tegevusi jagub ka noortekeskustesse.

Kesklinna valitsus on välja kuulutanud jõulukujunduse konkursi. Kesklinna kauneima jõulukujunduse pretendente saab üles seada 19. detsembrini. Konkursi eesmärgiks on ärgitada majaomanikke ning asutuste juhte oma kodusid ja ärisid jõuludeks kaunistama. Konkursile võib esitada jõuluteemalisi vaateakende kujundusi, hoonete fassaadide lahendusi ning kinnistute kujunduslahendusi.

Konkursile saab registreerida kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna telefonil 645 7218, faksi teel numbril 645 7258 või elektronposti vahendusel aadressil silva.loigo@tallinnlv.ee.

Konkursile võivad kandidaate esitada kõik füüsilised ja juriidilised isikud. Konkursil hinnatakse jõulukujunduse ideed ja omapära, teostust ja sobivust ümbritsevaga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.