"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Linnavalitsus plaanib ametnike palku korrigeerida (0)
29. november 2006

Linnavalitsus otsustas teha linnavolikogule ettepaneku uuest aastast linnaametnike palka tõsta. Linnavolikogu määruse eelnõu kohaselt tõstetakse ametnike palgaastmele vastavat kuupalga määra 15% võrra.

«Avalike teenistujate palgapoliitika põhieesmärk on oma spetsialiste väärtustada,» ütles linnapea Jüri Ratas. «Teenistujatele makstav tasu peab olema Tallinna tööjõuturu keskmisel tasemel.»

Linnapea sõnul tagab elukalliduse tõusuga sammu pidav palgasüsteem püsiva ja professionaalse personali ning vakantsetele ametikohtadele arvestatava konkurentsi.

«Palkade tõstmise üks eesmärk on maandada ametnike soovi mõnda riigiasutusse või erasektorisse üle minna,» ütles Ratas. «Tallinn tahab olla atraktiivne tööandja. Avalikku teenistust, nii nagu iga teistki tööandjat, mõjutab aina tihedam konkurents kompetentsete töötajate nimel. Palk on peamisi töökoha valiku ja sellel püsimise motivaatoreid.»

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.