"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tulevikku kindlustavad investeeringud (0)
13. detsember 2006

Elamumajandusameti ja maaameti investeeringud on alati suunatud tulevikku. Maa-amet omandab linnale maid, mis loob eelduse järgnevateks investeeringuteks, näiteks tänavate või haljasalade rajamiseks. Samuti on kauakestev elamuehituse tulemus.

Nii võivadki need kulutused esialgu kasutuna tunduda, sest ei anna kohe käega katsutavat tulemust. Samas on mõlema ameti tegevus aluseks, et paljusid linlasi puudutavad probleemid saaksid lahendatud. Linna roheluse säilimine ja uuendamine puudutab meid kõiki, teedevõrgu arendamine paljusid ning ka munitsipaalkorterite ehitus on ikka veel tähtis suurele hulgale tallinlastele.

Maa-ameti järgmise aasta investeeringud on seotud linnale üliolulise transpordisõlme – Põhjaväila – ehituse ettevalmistamisega. Oleme seadnud eesmärgiks Russalka ristmik ning seda ristmikku ja Jõe tänavat ühendav teelõik võimalikult kiiresti valmis ehitada. Samuti on oluline, et saaksime lõpetada Merivälja tee rekonstrueerimise. Järge on ootamas Ranna tee.

Kõikide nende objektide puhul on aga vajalik, et teede alune maa kuuluks linnale. Kokku on järgmise aasta eelarves maa-ametile erinevate maaomandite omandamiseks 71 miljonit krooni.

Viimastel päevadel on tõusnud päevakorrale ka Skoone bastioni esise Eesti Raudtee krundi müük. Samas näeb linn seda ala avaliku linnaruumina ja ei saa välistada, et selle maa erainvestori kätte sattumise ärahoidmiseks peab linn sekkuma ning ise maa omandama. Peame jätkuvalt tähtsaks, et need, eriti vanalinna piirkonnas asuvad avalike huvide seisukohalt olulised maatükid, kus eraomanike arendustegevus võiks linn huve kahjustada, kuuluksid linnale.

Elamumajandusameti investeeringud on suunatud programmi «5000 eluaset Tallinna» täitmisele. Tuleval aastal alustatakse taas uue munitsipaalmaja ehitust. Erika tänava linna üürimajade kompleks peaks täienema veel ühe 140-korterilise elamuga. Samuti on plaanis renoveerida Kopli 88 asuv munitsipaalmaja, kus uuendatud eluaseme saavad 80 korteritaotlejat.

Lisaks elamuehitusele on elamumajandusameti eelarves raha Kauge tänava sotsiaalmaja remontimiseks. Sealsest hoonest peaks saama kompleks, kus varjupaiga leiavad need, kes erinevatel põhjustel linna abi vajavad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.