"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Linn avas avaliku sauna (0)
24. jaanuar 2007

Piirkonna elanike pesemisvõimalusi parandamaks hakkab veebruaris Kopli sotsiaalmajutusüksuse keldris tööle uus avalik saun. Tegemist on pärast mitmekümne aasta pikkust pausi ehitatud linnasaunaga.

Sauna ehitamise vajadus otsustati juba Tuulemaa 6 asuva sotsiaalmajutusüksuse avamisel mullu märtsis. Sotsiaalmajutusüksuses elavad vähekindlustatud isikud. Ümberehituse käigus võeti kasutusele keldriruumid kogupindalaga 270 m². Vahetati välja tehnosüsteemid, lisati soojustuskiht ja ehitati eraldi sissepääs koos vajalike abiruumidega.

Meeste poolel saab korraga pesta 18 ja naiste poolel 12 inimest. Kummalgi poolel on eraldi leiliruum, pesuruum, riietusruum ja tualetid. Saun hakkab kliente teenindama esmaspäeval ja teisipäeval ning neljapäeval ja reedel kella 12-18, saunapilet maksab 25 krooni.

Sauna ehitamist korraldas Elamumajandusamet. Projekteerimise, ehitusjärelvalve, ehituse ja sisutuse kogumaksumus on 7,5 miljonit krooni. Ehitas OÜ Primus. Sauna hakkab haldama OÜ Linden Varahaldus, kes hoiab korras ka sotsiaalmajutusüksust.
Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul võimaldab uus saun hakata ka kodututele regulaarselt saunapäevi korraldama. Seni on seda tehtud koostöös Oleviste kirikuga paar korda aastas Raua tänava saunas. Raua tänava saunale maksab linn kuus 18 000 krooni dotatsiooni.

Nii saavad pensionärid, murtud rukkilille märgi omanikud ja Tsernobõli veteranid Raua tn saunas käia kolmapäevast reedeni hinnaga 15 krooni, nädalavahetusel maksab pilet 20 krooni. 7-18-aastastele lastele on saunapileti 10 krooni, kuni seitsme aastased lapsed saavad sauna tasuta. Linna pakutavat sooduspiletit kasutab keskmiselt 3000 inimest kuus.

Veel soodsaid pesemisvõimalusi:

Päästearmee Eesti kodutute päevakeskuses Lootuse maja (Laevastiku 1a) saab tööpäeviti tasuta duši all käia, Põhja-Tallinna sotsiaalkeskuses (Maleva 2a) on soodushinnaga sauna- ning dušivõimalus. Soodushinnaga saavad linna pensionärid pesta Kalma saunas ning lapsed ja emad Erika 7a perekeskuses, lastekeskuses Kopli 30a ja Peeteli sotsiaalkeskuses.

Linnaosade sotsiaalkeskustes on linnaosade eakatel ja vähekindlustatud isikutel võimalus käia saunas ja duši all, korraga pääseb pesema 2-4 inimest. Vajalik on eelnev registreerimine. Hind 15-30 krooni.

Puuetega inimesed saavad kasutada Puuetega Inimeste Kojas (Endla 59) asuvat sauna, kuhu korraga pääseb 2-3 inimest. Saun on ligipääsetav ka ratastooli kasutajatele, kuid soovitatav on tulla koos abistajaga. Hind 20 krooni. Saun on avatud tööpäevadel kella 10–18, vajalik eelregistreerimine tel 65 64048

Puuetega inimesed pääsevad pesema ka kesklinna ja Põhja-Tallinna sotsiaalkeskustes.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.