"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Fotomuuseumis näeb huvitavaid päevapilte (0)
28. märts 2007

Tallinna raekoja taga endises raevanglas (Raekoja 4/6) asub Fotomuuseum.

Püsiekspositsioon mõlema maja kahel korrusel annab ülevaate Eesti fotograafia ajaloost aastail 1840–1940.

Ekspositsioon algab fotoharulduste – dagerrotüüpide, ambrotüüpide ja ferrotüüpide – väljapanekuga. Lisaks fotokollektsioonidele saab vaataja ülevaate kaamerate arengust, tutvub 20. sajandi alguse ateljee ja pimiku varustusega.

Ekspositsiooni lõpus on eksponeeritud väikseim meie kaamerate seas. See on taskukaamera Minox, mille esimene mudel valmis Tallinnas 1936, tootma hakati seda aga 1938. aastal Riias.

Tallinna Linnamuuseumi filiaal Fotomuuseum on huvitav kooslus Põhja-Euroopa arhitektuuriloos haruldastest õigusemõistmisega seotud hoonetest ja ühest kaasaja kõige moodsamast kunstiliigist – fotograafiast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.