"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Ratas veereb edasi (0)
28. märts 2007

Üks laulurida ütleb, et «sõbrad, teiega on hea, aga elu samme seab, nüüd hakkan minema ma oma…» jne.

15. novembril 2005 kinnitas Tallinna linnavolikogu mind linnapeaks. Olen alati arvanud, et tegemist on eeskätt erakonna ametikohaga. Samas olen rõhutanud algusest saadik, et linnapea ja linnavalitsus peavad olema kõigi tallinlaste teenistuses. Ma armastan oma kodulinna ja olen ta üle uhke. Tallinn on ilus ja väärikas, meie linlased on toredad, ja seda mitte ainult kaunil kevadpäeval.

Olen töötanud väikese vahega linnavalitsuse süsteemis 2002. aasta algusest saadik. Pea viis aastat. Pean tähtsaks, et iga linnaelaniku mure saaks vastuse. Ja eriti hea, kui see vastus on positiivne. See on olnud minu üks juhtmõtetest. Teine on see, et juht peab oma linna tundma ja kõikides valdkondades kaasa rääkida oskama.

Kindlasti soovin tunnustada linnasüsteemis töötavaid inimesi, õpetajaid, lasteaednikke, kiirabiarste, sotsiaaltöötajaid ja teisi toredaid ametikaaslasi. Tänu neile inimestele on olnud see linnavõim stabiilne, sisetülisid ei ole olnud, kuid mis peamine – on langetatud otsuseid. Otsustamatus on kõige hullem!

Mina suundun riigikokku, sinna mind ju rohkem kui 6000 häälega valiti. Minu jaoks on see uus kogemus. Kindlasti huvitav ja uus väljakutse.

Seisan riigikogus Tallinna huvide eest. Teen kõik selleks, et riik toetaks linna suuremate ristmike ümberehitamist, rohelise pealinna ideed ja muid väga olulisi projekte.

Olen alati öelnud, et riigi ja Tallinna hea läbisaamine on oluline. Pealinna ja riigi vahelised suhted peavad olema paremad kui seni. Just neid küsimusi loodan ma riigikogus töötades lahendama hakata.

Tallinn jääb mulle südamesse. Olen linnasüsteemist kasvanud ja tean siinseid probleeme une pealt.

Tänan kõiki linnaelanikke, kes juhtisid minu tähelepanu kitsaskohtadele, tegid kriitikat, esitasid arvamusi või tunnustasid. Neid sõnumeid tuli üllatavalt palju. Tegelikult on kõige suurem tunnustus, kui tänaval naeratatakse ja «Tere!» öeldakse.

Tänan Keskerakonda ja linnavolikogu mulle nii vastutusrikka ametikoha usaldamise eest. Loodetavasti olen ma suutnud olla usalduse vääriline.

Linnapea ametisse asub taas Edgar Savisaar. Seega saab teoks kaks aastat tagasi pealinlastele lubatu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.