"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tallinnas toimub taas noorte muusikute konkurss (0)
28. märts 2007

Neli päeva musitseerivad varakevadises Tallinnas 8–13-aastased viiuldajad, tšellistid ja pianistid – 30. märtsil algab rahvusvaheline konkurss «Noor muusik – Tallinn 2007».

Traditsiooniks saanud konkursil on tänavu juubel – nimelt möödub tänavu esimesest «Noore muusiku» konkursist 10 aastat.

Konkursi eesmärgiks on noori muusikaõppureid ja nende pedagooge stimuleerida, noorte hulgas süvamuusikat väärtustada ja neid seda hindama õpetada.

Seekordsel «Noorel muusikul» on osavõtjaid 21 riigist. Lisaks Euroopa riikidele ka USAst, Kagu-Aasiast ja isegi Austraaliast. Osalejate graafik on väga tihe, kõik esinevad lisaks konkursivoorudele ka kahel kontserdil.

Konkursi žürii on rahvusvaheline – kümme tuntud muusikapedagoogi kümnest riigist. Konkursi auhindadeks on eesti kunstnike autoritööd. Finantsabi on osutanud Eesti Autorite Ühing, Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvuskultuuri Fond, kultuuriministeerium ja mitmed konkursi sisulist tähtsust mõistvad firmad ja eraisikud. Eriti tänavad korraldajad Tallinna linnavalitsust, kellega tihedas koostöös suurüritus toimub – konkursi patrooniks on Tallinna linnapea.

Pianistide kontsert toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias 31. märtsil kell 18 ning viiuldajate ja tšellistide kontsert Tallinna Õpetajate Majas 1. aprillil kell 18. Sissepääs nendele kontsertidele on tasuta.

Laureaatide autasustamine ja lõppkontsert toimub Estonia kontserdisaalis 2. aprillil kell 18. Pilet 25 krooni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.