"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Terviseprogramm «Tallinn liigub!» kutsub kõiki sportima (0)
28. märts 2007

Märtsi keskel alustas kolmandat hooaega terviseliikumisprogramm «Tallinn liigub!», mis ühendab tänavu üle paarisaja terviseliikumisürituse.

Terviseliikumisprogrammiga soovib linn pakkuda kõigile pealinlastele spordiüritustest osavõtmise võimalust, seepärast on programm kokku pandud vastavalt vanust, treenitustaset, huvisid ja elukohta silmas pidades. Läbi aasta on kavas erinevad rattasõidu-, kepikõnni-, orienteerumis-, rulluisu- ja jooksuüritused.

Tänavugi jätkuvad pealinlaste hulgas tuntuks saanud seeriaüritused nagu Energiakõnd, kepikõnnisari, Hansapanga tervisejooks ja Tallinna rattamaratonid, käimissari «Käime koos» ning orienteerumise teisi- ja neljapäevakud. Toimuvad ka eelmisel aastal suure osalejate arvuga silma paistnud Kõrvemaa nelikürituste sari ja Tallinna Sügisjooks jpm. Terve aasta vältel toimub spordiklubi Tallinna Kompass orienteerumise seeriavõistlus, mille raames toimuvad aasta lõpuni nii päevased kui ka öised võistlused.

Uue liitujana on sel aastal programmi kavas rulluisusari Fridy Night Skate, mis toimub iga reede õhtul aprilli algusest septembri lõpuni. Võistluse käigus läbitakse linnas rulluiskudel 20 kilomeetri pikkune distants. Samuti on lisandunud spordiklubi RIM juunis korraldatav «Tallinn liigub rannas» ehk rannajooksu, rattasõidu, kepikõnni ja rulluisutamise sari.

Aastatega on tõusnud nii Tallinna linna rahaline toetus kui ka ürituste arv. Linn toetab terviseliikumisprogrammi tänavu 1,5 miljoni krooniga, mis on eelmise aastaga võrreldes pool miljonit krooni rohkem. Oluliselt on tõusnud ka sarja raames korraldatavate ürituste arv – kui mullu oli neid 173, siis tänavu on linlastele pakkuda juba 206 üritust. Ka spordiürituste sarjas osalevate pealinlaste arv on iga aastaga kasvanud – mullu tõmbasid üritused kaasa ligi 100 000 inimest, ent sel aastal oodatakse sportima ja liikuma 130 000–150 000 pealinlast.

2005. aasta suvel käivitunud programmi «Tallinn liigub!» eesmärgiks on koostöös Eesti Olümpiakomiteega tõsta terviseliikumis- ja -spordialast teadlikkust ning arendada sportimis- ja liikumisvõimalusi. Ühtlasi on eesmärgiks motiveerida spordiklubisid ja -organisatsioone terviseliikumise üritusi korraldama, pakkumaks erineva kehalise ettevalmistusega elanikele aktiivse, jõukohase ja tervistava tegevuse võimalust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.