"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Alkoholimüük kontolli alla (0)
11. aprill 2007

Ettevõtlusameti hinna- ja tarbijakaitseteenistus kontrollib koos politseiga pealinna toitlustusasutustes alaealistele alkohoolsete jookide ja tubakatoodete müümist.

Tänavu kolme kuuga on kontrollitud 11 toitlustusasutust. Kolmel juhul algatas politsei väärteomenetluse.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on neist kohtadest, kus on alaealisele alkohoolseid jooke müüdud, teavitatud ka lapsevanemad. «Kutsun kõiki linlasi, kes teavad kohti, kus alaealistel on võimalik alkoholi osta, üles politseiga ühendust võtma, linna tarbijakaitseteenistust teavitama või linna infotelefonil 1345 helistama,» ütles Mutli. «Kindlasti jätkame selliste kontrollreidide tegemist»

Alkohoolse joogi tarbimise eest saab alaealist karistada kuni 600 krooni suuruse trahviga, alkohoolse joogi ostmise eest aga 1200 krooniga. Alkohoolse joogi käitlemisel vanusepiirangu rikkumise eest saab müüjat karistada kuni 12 000-kroonise trahviga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.