"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Apteegimuuseumi väljapanek kasvab (0)
11. aprill 2007

Raeapteegi senisest muuseumitoast Euroopa vanimas tegutsevas apteegis saab atraktiivne tegevmuuseum.

Lähiajal asub tööle Raeapteegi muuseumi projektijuht, kelle ülesandeks saab koostöös Tervishoiumuuseumi ja Linnamuuseumi spetsialistidega laiendada senist ekspositsiooni ning koos turismifirmadega muuta muuseum pealinna turistide üheks vaatamisväärsuseks.

«Korrastame omandisuhted ning loome Raeapteegist omalaadse muuseum-apteegi, kus saaks ühtlasi osta arhailisel retseptuuril põhinevaid medikamente ja terviseteesid, sealhulgas ainulaadset klaretti, mille retsept pärinebki omaaegsest Raeapteegist,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

Teadaolevalt on ligi 600 aastat samas hoones tegutsenud Raeapteek vanimaid tegevapteeke Euroopas.

Lisaks ekspositsiooni laiendamisele kavatsetakse taastada endine Raeapteegi sissepääs kohas, kus see sajandeid asus.

Muuseumi uus väljapanek on kavas avada juba Tallinna päeval, 15. mail.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.