"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Ise tehtud – hästi tehtud! (0)
25. aprill 2007

Esmaspäeval avati Tallinna Linnamuuseumis (Vene 17) omapärane näitus «Ise tehtud – hästi tehtud». Tegemist on väljapanekuga, mis tutvustab Nõukogude-aegsete eesti naiste näpuosavust ja leidlikkust.

Tollal sundisid kaupluste tühjad letid ja kaupade ühekülgne valik naisi oma fantaasiat rakendama, et ise endale moodsaid riideid õmmelda. Ajalugu on ju õpetanud eestlasi igast olukorrast väljapääsu leidma. Abiks olid sealjuures moeajakirjad – meie endi Siluett ja eriti ülinõutud Lääne-Saksa Burda, mille omanikud võisid seda uhkusega õmblushuvilistele sõpradele-tuttavatelegi laenutada.

Ka Tallinna Linnamuuseumis oli õnnelikke Burda-omanikke ja suurepäraseid iseõppinud õmblejaid. Nendest aastate jooksul endale ja pereliikmetele õmmeldud riietest ongi näitus koostatud. Näitus jääb avatuks novembrikuuni.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.