"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Kortereid ei jagata seadusevastaselt (0)
25. aprill 2007

Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut kinnitab, et Tallinnas ei jagata kortereid seadusevastaselt ja põhjendamatult, nagu väidab Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer.

Vitsuti sõnul ei toetanud linnavolikogu keskfraktsioon Reformierakonna algatatud linnavara võõrandamise korra muudatust, kuna pidas silmas praegu kehtivaid seadusesätteid. «Kõikvõimalikke kitsendusi saab rakendada siiski seadusemuudatuste kaudu, vastasel korral vaidlustab need õiguskantsler,» märkis ta.

Reformierakond tegi ettepaneku keelata linnavara otsustuskorras ja erastamishinnaga müük isikutele, kelle omandis on kinnistusregistri andmetel kinnisasi. Samuti nähti ette seada müüdavale kinnisasjale kaheaastane võõrandamiskeeld.

Vitsut viitas ka võrdse kohtlemise põhimõttele, mida keskfraktsioon on järginud. «Muudatusettepaneku järgi ei pälvi võrdset kohtlemist isikud, kes erastasid oma korteri eluruumide erastamise seaduse alusel, ja need, kes on tagastatud eluruumide üürnikena saanud võimaluse osta oma elamispind linnalt,» selgitas ta.

Vitsut ütles, et volikogu otsus ei välista samas muudatusi senises praktikas. Ta viitas äsja linnas moodustatud komisjonile, mille ülesanne on uurida eluruumide erastamist ja sellele järgnenud võõrandamistehinguid aastatel 1993–2007. Komisjon peab esitama linnavalitsusele ülevaate 15. juuniks. Volikogu menetluses ei ole praegu korterite otsustuskorras müümise eelnõusid.  

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.