"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Linnapea tunnustas doktor Mardna käitumist (0)
25. aprill 2007

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tegi sotsiaalministrile ettepaneku vaadata üle riigi tervishoiuameti juhataja Üllar Kaljumäe otsus noomituse avaldamisest tervishoiuameti tervishoiu järelevalve osakonna juhatajale Peeter Mardnale, sest eeskuju vääriv käitumine peab saama nii ametialase kui ühiskondliku tunnustuse, mitte hukkamõistu osaliseks.
Savisaare sõnul on ta Mardnast alati lugu pidanud tema otsekohesuse ja pühendumise pärast, seda suurem oli linnapea üllatus, kui ta kuulis Mardnale määratud distsiplinaarjuurdlusest ning noomitusega karistamisest.

«Tutvunud sündmuste käiguga, jääb doktor Mardna karistamine mulle täiesti arusaamatuks. Minu hinnangul väärib Mardna hoopis kiitust, sest tänu temale sai avalikuks erakliinikute arstide kergekäeline psühhotroopsete ainete retseptide väljakirjutamine. Loomulik, et Tallinna Arstide Liit viskas kutse-eetikat rikkunud tohtrid oma ridadest välja, kuid milles seisnes meditsiiniametnike ringkäendusest läbi murdnud Mardna süü?» küsib Savisaar.

Savisaare arvates on Mardna juba aastaid seisnud selle eest, et Eesti meditsiin oleks laitmatu mainega ja arstide kitlid plekitud. Mardna juhitud osakond teeb järelevalvet perearstide, eriarstiabi osutajate ja iseseisvalt õendusabi osutajate tegevuse üle, tervishoiuteenuste osutajatele sätestatud nõuete täitmise üle, korraldab arstiabi kvaliteedi ekspertkomisjoni tööd ning viib läbi patsiendi rahulolu-uuringuid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.