"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinn sai uued abilinnapead (0)
25. aprill 2007

Eelmise nädala neljapäevast on linnavalitsuse koosseisus kaks uut liiget – Eha Võrk ja Deniss Boroditš.

Linnavolikogu kinnitas Eha Võrgu ja Deniss Boroditši abilinnapeadeks ning muutis ühtlasi abilinnapea Taavi Aasa vastutusvaldkonda.

Abilinnapea Eha Võrgu tegevusvaldkondadeks on linnavara, omandi- ja maareform ning elamumajandus, talle alluvad elamumajandusamet ja maa-amet.

Võrk asus abilinnapea ametisse Tallinna maa-ameti juhataja ametikohalt. Ta on omandanud Tallinna Tehnikaülikoolis haldusjuhtimise magistrikraadi.

Abilinnapea Deniss Boroditši tegevusvaldkond hõlmab kommunaalmajandust, infrastruktuuride rajamist, teede ehitust ja remonti, vee- ja küttemajandust, samuti side, keskkonnakaitse ja kriisireguleerimise küsimusi. Talle alluvad keskkonnaamet ja kommunaalamet. Boroditš on lõpetanud Concordia Rahvusvahelise Ülikooli õigusteaduse erialal, seni oli ta linnavolikogu liige.

Siiani linnavara, omandi- ja maareformi ning elamumajandusega tegelenud abilinnapea Taavi Aasa uuteks vastutusaladeks saavad linnaplaneerimine, arhitektuur ja ehitusjärelevalve. Talle alluvad linnaplaneerimise amet ja munitsipaalpolitseiamet.
5. aprillil valis linnavolikogu linnapeaks Edgar Savisaare.

Muudatused linnavalitsuse koosseisus tingis senise linnapea Jüri Ratase ja abilinnapeade Olga Sõtniku ja Kalev Kallo riigikokku siirdumine. Eelmisest koosseisust jätkavad abilinnapeadena Taavi Aas, Kaia Jäppinen, Merike Martinson ja Jaanus Mutli.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.