"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tallinn saab veel ühe sümboli (0)
08. mai 2007

Tallinna põhimääruse muudatustega on kavas lisada linna sümbolite hulka Tallinna heraldiline vapilipp ning kehtestada selle statuut, kirjeldus ja etalonkujutis.

Volikogus on arutusel ja läbis esimese lugemise Tallinna põhimääruse muutmise eelnõu. Vastavalt kehtiva põhimääruse § 9 lõikele 1 on Tallinna sümboliteks suur ja väike vapp ning linnalipp. Eesti Muinsuskaitse Seltsi heraldikakomisjoni esimehe Priit Herodese selgituste kohaselt fikseeriti esmakordselt 18. sajandi keskel ilmunud Nürnbergi heraldikaatlases Tallinna sini-valge-triibuline lipp. See tuleneb linna ajaloolisest heraldilisest vapilipust, mille kollasel damastkangal asuvate suure linnavapi siniste lõvidega lippu mainitakse ja kirjeldatakse näiteks Tallinna linnakodaniku 1591. aastal koostatud inventariloendis.

Tallinna heraldiline vapilipp on suure linnavapi lehviv variant, kus kilbi aset täidab kollane lipukangas, millel paiknevad kehtiva etalonkuju järgi kavandatud vapilõvid. Lipu laiuse ja pikkuse vahe on 7 : 8 ja normaalsuurus 105 x 120 cm. Vapilippu võib kasutada nn raelipuna ehk Tallinna volikogu esinduslipuna, mille valmistamine ja kasutamine toimuks linnavolikogu esimehe loal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.