"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna päev pakub elamusi kogu perele (0)
08. mai 2007

Igal aastal 15. mail peetav Tallinna päev pakub tänavugi linlastele ja linna külalistele mitmekesist programmi, keskendudes seekord aga enam noortele.

15. mail 1248. aastal hakkas Tallinnas kehtima Lübecki linna õigus – Tallinn sai linna õigused. Tallinna päeval tähistataksegi Tallinna vastuvõtmist Euroopa linnade liitu.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen märkis, et kuna tänavune aasta on Tallinnas noorteaasta, siis on igati paslik, et ka Tallinna päeval väärtustame ja tunnustame oma tulevikku ehk noori. «Noored vajavad senisest rohkem tähelepanu,» nentis Jäppinen.

«Soovime, et noortesse suhtutaks rohkem positiivselt ja mõistvamalt, seepärast on noored tänavuse Tallinna päeva keskmes.»

Kuuendat korda toimuval Tallinna päeval peab Aukodanike Kogu raekojas traditsioonilise istungi ja avatakse Harju varemeteala, kus päeva raames saab osaleda mitmetel üritustel. Tallinna päev algab kell 8.15 kaitseväe orkestri marsiga ehk äratusmänguga vanalinnas (Viru tn – Raekoja plats – Kullasepa tn). Kella 11–18 saab osaleda Kiek in de Köki suurtükitornis ja bastionikäikudes elamuspäeval «Kindluslinn Tallinn». Pidulikult avab Tallinna päeva Raekoja platsil linnapea Edgar Savisaar, sellele järgneb lastelaulude konkurss.

Tallinna Keskraamatukogus tutvustatakse päeva raames kella 14–17 tehnikakirjandust ja robotite valmistamist. Kell 15 algab Raekoja platsil noorte stepptantsukontsert, samal ajal algavad üritused Musumäel, kus ühtlasi avatakse skulptor Tauno Kangro kompositsioon «Suudlejad».

Kell 15.25 kuulutatakse Musumäel välja konkurss «Suured teod Tallinna noortele ja Tallinna noorte suured teod», mille eesmärgiks on märgata linnas aktiivseid noori ning nende tegevusi ja tunnustada nende tehtavat tööd. Tallinna Noorte Volikogu koguneb oma istungile Tallinna linnavolikogu saalis (Vana-Viru 12) kell 15.30. Pool tundi hiljem algavad üritused Skoone bastionil, kus korraldatakse viktoriine, erinevaid mänge ja kõlab elav muusika.

Raekoja platsil algab kell 19 ansambel Kukerpillid 35. sünnipäeva kontsert ja kell 21 annavad samas linnarahvale kontserdi Koit ja Maarja koos Tallinna kammerorkestriga.
Tallinna päeva raames korraldab kella 11–18 lahtiste uste päeva Tallinna Rahvaülikool (Estonia pst 5), tutvustatakse uusi kursusi ja saab ka neisse registreerida.

Kell 14 loevad lapsed Toomklubi III korruse saalis lastele katkendeid Astrid Lindgreni juttudest. Kella 15–16 on ekskursioon Tallinna Linnateatris (Lai 23, kogunemine Dieles), kella 15–21 toimub aga IV Noorte Jazzipäev Pelgulinnas (Pelgulinna rahvamaja, Telliskivi 56), kus osaleb kaheksa bändi Rootsist ja Eestist ning tutvustatakse improvisatsioonilist muusikat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.