"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
1. juuni – lastekaitsepäev (0)
23. mai 2007

Lastekaitsepäeval korraldatakse Tallinnas lastele ja peredele mitmeid üritusi. Tallinna loomaaias kehtib 7–69-aastastele 15-kroonine sooduspilet, ülejäänutele sissepääs tasuta. Kassad on avatud kella 9–19.

Tallinna keskraamatukogu avab lastekaitsepäevaks loomaaias looduse lugemissaali, mis töötab kella 11–17. Kavas loomade joonistamine, lugemisprogrammi «Suvi raamatuga 2007» tutvustus, kohtumine Aleksei Turovskiga, muinasjutupooltunnid, loodus- ja loomahäälte tundmise võistlus, mänguloomade meisterdamine.

Saab vaadata loodus- ja loomaraamatuid, lahendada ristsõnu ja mõistatusmänge. Kell 12 toimub keskraamatukogu 100. aastapäevale pühendatud jutuvõistluse «Sajajalgne saja-aastases raamatukogus» lõpetamine.

Lisainfo keskraamatukogu kodulehelt www.keskraamatukogu.ee ja www.loomaaed.ee.
Mustamäel algab kell 10.30 rongkäik Saksa Gümnaasiumist Liivaku lasteaeda (Sütiste tee 56), kus algab kell 11 Mustamäe lasteaedade II laulupeoke «Sinikirja linnukene».

Haabersti vabaajakeskus korraldab Õismäe tiigi juures kella 16–19 mitmekesise ürituse, kus saab meisterdada, sõita hobustega, ATVga, elektriautodega, seinal ronida jpm. Suurel laval esinevad noored. Üritus on tasuta.

Kristiine noortekeskuses tehakse kella 12 tänavajoonistust, näomaalinguid ja nägude kipsjäljendeid, punutakse sõbrapaelu ja vöid. Külla tulevad Sebra maanteeametist ja Jeti Balbiinost. Kell 15 algab jalgratturi teooriaeksam ja kell 17 jalgratturi sõidueksam. Üritused on tasuta.

Kesklinnas saab kella 12–15 Tornide väljakul koos muistsete eestlastega püstkoda ja lõkkeasemeid ehitada, kella 12–18 toimuvad Eesti Ajaloomuuseumis (Pikk 17) töötoad 2–8-aastastele «Väike on suur!» ning kella 14–16 töötoad Kodulinna Majas (Gümnaasiumi 3) «Teeme koos onu Priiduga puust kingitusi», kella 14–15 toimub lasteekskursioon ning otsimismäng Linnamuuseumi majas (Vene 17).

Päeva kulminatsiooniks on Raekoja platsil kell 19 algav kontsert Aarne Saluveeri juhatusel, kus esinevad mitmekesise programmiga koorid ja G. Otsa nim. muusikakooli ansamblid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.