"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Peaarhitekt vabaneb linnaplaneerimise ameti juhtimisest (0)
23. mai 2007

Linnavolikogu otsustas korraldada linna ametiasutuste töö ümber nii, et linnaplaneerimise ameti juhataja ja linna peaarhitekti ülesandeid hakkavad täitma kaks ametiisikut senise ühe asemel.

Nagu märkis abilinnapea Taavi Aas, tingis kõnealuse muudatuse vajadus lahutada Tallinna linnaplaneerimise ametis kogu valdkonna eest vastutust kandva tippjuhi ja linna peaarhitekti kui eksperdi funktsioonid. Edaspidi tegeleb ameti juhataja operatiiv- ja strateegilise juhtimisega, kandes ühtlasi tippjuhi tavapärast vastutust organisatsiooni toimimise eest.

Linna peaarhitekti kui erikompetentsi ja -kogemusega eksperdi vastutusvaldkonda jäävad kohaliku omavalituse seadusega pandud planeerimis- ja ehitusalased ülesanded.
Linnavalitsuse ülesanne on töötada 30. juuniks välja linna peaarhitekti staatuse ja ülesannete täpne kirjeldus. Ühe võimalusena näeb Aas kehtestada Tallinna linna ehitusmääruses peaarhitekti eksperdistaatus koos tema õiguste ja kohustustega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.