"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tallinna sümbolite hulka lisandus vapilipp (0)
23. mai 2007

Linnavolikogu otsustas muuta Tallinna põhimäärust, lisades linna sümbolite hulka heraldilise vapilipu.

Volikogu kehtestas vapilipu kirjelduse ja etalonkujutise, mille kohaselt on Tallinna heraldiline vapilipp suure linnavapi lehviv variant. Vapikilbi aset täidab kollane lipukangas, millel paiknevad kehtiva etalonkuju järgi kavandatud vapilõvid. Lipu laiuse ja pikkuse vahe on 7 : 8 ja normaalsuurus 105 x 120 cm. Statuudi järgi võib vapilippu kasutada Tallinna volikogu esinduslipuna pidulikel üritustel, kus osaleb linnavolikogu esimees. Tema ametiruumides asub ka vapilipu ainueksemplar. Laualipuna võib vapilippu valmistada ja kasutada linnavolikogu esimehe loal.

Seni olid Tallinna põhimääruse kohaselt Tallinna sümboliteks suur ja väike vapp, täisvapp ning linnalipp.

Eesti Muinsuskaitse Seltsi heraldikakomisjoni esimehe Priit Herodese selgituste kohaselt fikseeriti esimest korda 18. sajandi keskel ilmunud Nürnbergi heraldikaatlases Tallinna sinivalge-triibuline lipp. See tulenes linna ajaloolisest heraldilisest vapilipust, mille kollasel damastkangal asuvad suure linnavapi sinised lõvid. Niisugust lippu kirjeldati Tallinna linnakodaniku 1591. aastal koostatud inventariloendis.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.