"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Toomas Vitsut: vaenlase otsimine juhib kõrvale oluliselt (0)
13. juuni 2007

Tallinna volikogu esimehe Toomas Vitsuti hinnangul viib 1924. aasta eeskujul alanud jaht vaenlastele kõrvale tähtsamatelt küsimustelt.

Vitsut arvustab oma veebilehel www.toomasvitsut.com aprillisündmuste kõrvutamist riigipöördekatsega 1924. aasta detsembris kui sobimatut. «Dramaatilistel paralleelidel 1924. aasta mässuga pole tõsiajaloolist sisu, pigem päevapoliitiline siht: sisendada mõjusamalt viha «reeturite» jt sisevaenlaste vastu ning äratada nii vanu kui ka uusi hirme massidega tõhusamalt manipuleerimiseks,» kirjutab Vitsut.

Ta osutab, et ajalooliste paralleelide tõmbamisele järgnes aprillikriisi süüdlase otsimine ja «verbaalne hukkamine» stalinismiajastu vaimus. «Nagu eeldada võis ning viimase 15 aasta jooksul tavaks saanud, oli seegi kord süüdi Edgar Savisaar,» nendib Vitsut ja jätkab: «Tegelikult seisneb demokraatlike valimiste tulemusel linnas võimul oleva Keskerakonna ja tema liidri süü ainult julguses kritiseerida valitsuse äpardunud samme, mis eirasid nii sise- kui ka välisriske.»

Pseudoteema varjus on Vitsuti sõnul jäänud vastuseta hulk riigi arengu seisukohalt olulisi küsimusi, muu hulgas elukvaliteedi languse kohta. «Oleks aeg püüda lisaks lõhutud akendele parandada ka lõhutud suhteid ning konstruktiivse dialoogi kaudu luua parem Eesti kõigile,» kirjutab Vitsut oma kodulehel

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.