"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Head uut kooliaastat! (0)
05. september 2007

Tänavu alustas pealinnas kooliteed 3480 last, eelmise aastaga võrreldes läks esimesse klassi 142 last rohkem. Kokku käib sel õppeaastal Tallinna munitsipaal- ja erakoolides ligi 46 000 õpilast. Põhikooli viimast klassi alustas 4800 õpilast, abituriente on umbes 4500.

Kõik esimest õppeaastat alustanud lapsed saavad linnalt 5000 krooni nn ranitsatoetust.
Nii nagu eelmistel aastatel, aitab tänavugi liikluspolitsei koos vabatahtlike ja munitsipaalpolitseinikega õppeaasta algul lastele turvalist kooliteed tagada. Koolide ligidal asuvaid ülekäiguradu turvavad esimesel koolinädalal munitsipaalpolitseinikud, Eesti Vanavanemate Ühingu liikmed ja ASi Ühisteenused liiklusreguleerijad.

Lisaks liikluse jälgimisele ja reguleerimisele jagavad munitsipaalpolitseinikud ja vanavanematest vabatahtlikud ülekäiguradadel Tallinna sümboolikaga meeneid ja õpetavad lapsi ohutult liiklema.

Kooliaasta eel uuendati 1,8 miljoni krooni eest vöötradade märgistust. Kaugele nähtavad värsked triibud said selle raha eest üle 230 vöötraja.

Uueks õppeaastaks sai kolm pealinna kooli uue uhke kuue – täieliku noorenduskuuri tegid läbi Mustamäe humanitaargümnaasium, Lasnamäe Vene gümnaasium ja Pelgulinna gümnaasium.

Põhjalikud remonditööd algasid Haabersti Vene gümnaasiumis, Kristiine gümnaasiumis, Sikupilli keskkoolis, 32. keskkoolis, Karjamaa gümnaasiumis ja Laagna gümnaasiumis ning algavad peagi Kalamaja põhikoolis, Nõmme gümnaasiumis ja Tallinna ühisgümnaasiumis. Nende koolide õppetöö toimub remondi ajal manööverpindadel või teiste koolide juures.

Koolibuss toob Harkust ja Viimsist kesklinna

Lisaks eelmisel õppeaastal käivitunud Viimsi-suunalisele koolibussiliinile toob nüüd eribuss lapsed kesklinna koolidesse ka Harku suunalt.

Abilinnapea Jaanus Mutli sõnul osutus 5. veebruaril marsruudil Viimsi–Tallinna kesklinn alustanud koolibuss igati edukaks. «Kevadise koolibussi pilootprojekti ajal tegid kaks bussi nelja kuuga 154 sõitu ja teenindasid 5412 õpilast, mis teeb keskmiselt 35 õpilast bussi kohta,» ütles Mutli. «See tõestas vajadust sellise teenuse järele ning seetõttu sõidab koolibuss nüüd ka marsruudil Vääna-Jõesuu – Balti jaam.»

Koolibussiliinide käigushoidmist rahastatakse ühiselt Tallinna linna ning Viimsi ja Harku valla eelarveist. «Koolibussi kasutamine on kõigile õpilastele endiselt tasuta, bussi sisenemisel on vaja ette näidata ainult õpilaspilet,» lisas Mutli. «Laste turvalise sõidu tagab AS Ühisteenused, kes paneb igasse koolibussi turvatöötaja.»

Informatsiooni koolibusside kohta saab Tallinna koduleheküljelt, Tallinna abitelefonilt 1345 ja infovoldikutest, mis on saadaval koolibussides.

Tublid õppurid kutsuti vastuvõtule

Uue kooliaasta hakul toimus raekojas pidulik vastuvõtt neile Tallinna koolide õpilastele, kes osalesid 2006/2007. õppeaastal rahvusvahelistel olümpiaadidel.

Vastuvõtule olid kutsutud ka õpilaste vanemad, juhendajad ja koolide direktorid. Nimelised medalid «Tallinn tänab» koos tänukirja ja kingitusega andsid õpilastele üle linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ja haridusameti juhataja Andres Pajula.

Kümnel erineval rahvusvahelisel olümpiaadil osales möödunud õppeaastal Eestist 45 õpilast, neist 17 Tallinnast. Osalevate riikide arv neil võistlustel oli suur, näiteks matemaatikas osales 95 riiki kokku 520 võistlejaga, füüsikas 73 riiki 327 võistlejaga, keemias 68 riiki 265 võistlejaga jne.

Eestisse toodi 23 medalit, neist kaheksa võitsid Tallinna õpilased. Tallinna reaalkooli õpilane Taavi Pungas pälvis koguni kolm medalit: pronksi keemiaolümpiaadil Venemaal, hõbeda loodusteadustes Brasiilias ja kulla loodusteadustes Saksamaal.
Võisteldi ka lingvistikas, informaatikas, matemaatikas, füüsikas ja bioloogias. Võistlused toimusid veel Kanadas, Vietnamis, Iraanis ja Horvaatias.

Tallinnas osales 2006/2007. õppeaaastal koolivoorudes üle 6000 õpilase, neist pääses edasi piirkonna- ehk siis ülelinnalistele võistlustele 1675 õpilast. Olümpiaadide lõppvõistlustele vabariiklikul tasandil kutsuti Tallinnast 316 õpilast.

Koolibuss

Viimsi haigla – Balti jaam
Väljub algpeatusest kell 7.05
Ravi tee – Randvere tee – Aiandi tee – Nelgi tee – Ranna tee – Merivälja tee – Pirita tee – Narva mnt – Pronksi – Raua – Gonsiori – Estonia pst – Kaarli pst –Toompuiestee – Balti jaam.

Randvere aedlinn – Balti jaam
Väljub algpeatusest kell 7.05
Randvere tee – Merivälja tee – Pirita tee – Narva mnt – Pronksi – Raua – Gonsiori – Estonia pst – Kaarli pst – Toompuiestee – Balti jaam – Hobujaama.

Vääna-Jõesuu – Balti jaam
Väljub algpeatusest kell 7.00
Vääna-Jõesuu – Klooga mnt – Rannamõisa tee – Vahepere tee – Rannamõisa tee – Lõuka – Vabaõhumuuseumi tee – Mõisa – Paldiski mnt – Endla – Kaarli pst – Estonia pst – Kentmanni – Sakala – Estonia pst – Kaarli pst – Toompuiestee – Balti jaam – Hobujaama.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.