"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Hunt kutsub puhtust hoidma (0)
19. september 2007

Taas algab jäätmekäitluskampaania «Prügihunt». Juba viiendat aastat toimuva kampaania eesmärgiks on õpetada inimesi kodus tekkivaid olmejäätmeid sorteerima. Kampaaniat läbiv idee ongi «Prügi õigesse korvi!».

«Prügihunt» püüab kasvatada tallinlaste teadlikkust prügisorteerimise vajadusest ja tutvustab selleks loodud võimalusi. Ärgitades inimesi kodus oma prügi sorteerima, suureneb liigiti kogutavate taaskasutatavate jäätmete ning väheneb prügilasse ladestatavate jäätmete kogus.

Kampaania avaüritus on pühapäeval, 23. septembril Kadrioru pargis. Ettevõtmine kannab pealkirja «Kõik uus on unustatud vana». Töötubades antakse kasutatud asjadele uus elu, peetakse keskkonna säästmise teemal loenguid, kunstiülikooli tudengid võistlevad sekundaarmaterjalist moe loomises, jagatakse jäätmeinfot ja müüakse vanakraami, esinevad tantsutrupp Petsikad ja ansambel Supernova.

Kuu aega kestva kampaania jooksul toimub mitmesugust. Näiteks viiakse Tallinna põhikoolide loodus- ja geograafiaõpetajad pärast neile teemakohaste loengute pidamist ekskursioonile prügilasse ja plastitehasesse. Jäätmekäitlusalast infot
jagatakse ka lasteaedades. Linnaosades toimuvad korteriühistute infotunnid, kus räägitakse biolagunevate jäätmete liigiti kogumise kohustusest ning jagatakse
infomaterjale. Korraldatakse ka ohtlike jäätmete kogumisreide.

Kampaania lõpetab taaskasutatavatest jäätmetest skulptuuride tegemise võistlus. Osalema on kutsutud Tallinna koolide võistkonnad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.