"Praegune noorem põlvkond tunneb end liiga vabalt, teistega üldse ei arvestata. Ainult mina – mul on niimoodi mugav ja mind ei huvita, mis edasi saab."

Alicja Pajur, bussijuht
Tallinnas kohtuvad Euroopa pealinnade juhid (0)
19. september 2007

Tallinnas toimub 27.–29. septembrini Euroopa Liidu Pealinnade Liidu aastakonverents. Euroopa Liidu Pealinnade Liidu (UCEU – Union of Capitals of the European Union) aastakonverents toimub Tallinnas seetõttu, et tänavu on Tallinn UCEU eesistujaks.

Aastakonverentsi teemaks, mille üle Tallinna saabuvad pealinnade esindajad mõtteid vahetama hakkavad, on «Pealinna roll riigis ja koostöö lähiümbrusega».

Konverentsi eelõhtul, 27. septembril teevad eksperdid kokkuvõtte linnade poolt konverentsi ettevalmistamise käigus esitatud materjalidest ja arutavad linnajuhtimist teoreetilisest aspektist. 28. septembril toimub Mustpeade Majas nii aastakonverents kui ka peaassamblee, kus 21 linna esindajad jagavad kogemusi pealinna ja riigi koostöö praktilistest aspektidest. Kavas on vastu võtta pealinnade ühisdeklaratsioon.

Seoses Euroopa Liidu laienemisega 2007. aastal võetakse aastakonverentsil UCEU liikmeks Bukarest ja Sofia kui uute liikmesriikide pealinnad.

UCEU eesistuja Tallinna linnapeal Edgar Savisaarel on tänavu olnud mitmeid töökohtumisi teiste pealinnade meeridega. Eelmisel nädalal arutas Savisaar pealinna ja riigi koostööd Viini linnapea Michael Häupliga.

Viini linnapea Michael Häupl, kes on ühtlasi ka Euroopa Kohalike Omavalitsuste Nõukogu president, avaldas Tallinnale tunnustust Euroopa Liidu Pealinnade Liidu eesistujana tehtud töö eest. Mõlemad linnapead tõdesid, et riikide linnapoliitika peab poliitiliselt, õiguslikult ja finantsiliselt aitama kaasa pealinna kui riigi majandusmootori arengule ning pealinna funktsioonide täitmisele.

«Leidsime Viini linnapeaga ühise keele ning meie nägemus pealinna rollist riigis ja Euroopas oli sarnane,» sõnas Savisaar.

Augustis käisid Tallinna linnapeal ja ühtlasi tänavusel UCEU presidendil külas Riia ja Vilniuse meer. Ka selle arutelu peateemaks oli USUE aastakonverentsiks linnade positsioonide kooskõlastamine.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.