"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Mälestusmärk Marie Underile (0)
10. oktoober 2007

Linnavolikogu tegi linnavalitsusele ülesandeks püstitada Tallinnasse mälestusmärk luuletaja Marie Underile.

Nagu märkis linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, seisab Marie Underi looming vaieldamatult eesti luule paremiku tipus. «Tema hoidis eestikeelset luulekultuuri lisaks Eestile ka Rootsis. On igati põhjendatud, et tulevase Euroopa kultuuripealinnana austab Tallinn suurt Eesti ja Euroopa luuletajat Marie Underit sellise tähelepanuavaldusega, nagu on mälestusmärgi püstitamine talle,» rääkis Vitsut.

Vastava ettepaneku on  teinud Eesti Kirjanike Liit oma kirjas 29. maist 2007. Tallinnas sündinud ja siin suure osa oma loomeaastaist veetnud poetessi mälestusmärgi võimaliku paigana on pakutud tema sünnikodu asukohta Koidu ja Luise tänava nurgal ning avamise ajana Underi 125. sünniaastapäeva 27. märtsil 2008.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.