"Viimastel aegadel on hea tendents, et me pole vägivaldsed taimede vastu. Need haigused, kus sul oli õhtul vaja Roosimäele minna ja pruudile sülem roose murda – see on läinud."

Ain Järve, Kadrioru pargi juhataja
Soojuselektrijaam sai nurgakivi (0)
24. oktoober 2007

Tallinna piiril Väol pandi eelmisel nädalal nurgakivi soojuselektrijaamale. Kerkiv koostootmisjaam on esimene suurem elektrijaam, mis Eestis pärast ligi 30-aastast vaheaega rajatakse. Tänapäevastele keskkonnanõuetele vastav jaam hakkab kütteks kasutama hakkpuitu ja turvast ehk taastuvaid tooraineid.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on igasugune alternatiivi loomine elektri ja soojuse tootmisel tervitatav. «Heameelt valmistab teadmine, et antud ettevõtmisest võidab eelkõige tarbija – linnal tekib võimalus hajutada riske, mis võivad lõpptarbijale tekkida edaspidistest maagaasi hinnatõusudest,» ütles Savisaar.

Soojus- ja elektrienergiat andva Väo koostootmisjaama kogumaksumus on üle miljardi krooni ning eesmärk on jaam käivitada 2008. aasta detsembris. Jaam kuulub OÜ-le Digismart, mille omanikud on Norman Invest OÜ ja AS Tallinna Küte.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.