"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Soojuselektrijaam sai nurgakivi (0)
24. oktoober 2007

Tallinna piiril Väol pandi eelmisel nädalal nurgakivi soojuselektrijaamale. Kerkiv koostootmisjaam on esimene suurem elektrijaam, mis Eestis pärast ligi 30-aastast vaheaega rajatakse. Tänapäevastele keskkonnanõuetele vastav jaam hakkab kütteks kasutama hakkpuitu ja turvast ehk taastuvaid tooraineid.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul on igasugune alternatiivi loomine elektri ja soojuse tootmisel tervitatav. «Heameelt valmistab teadmine, et antud ettevõtmisest võidab eelkõige tarbija – linnal tekib võimalus hajutada riske, mis võivad lõpptarbijale tekkida edaspidistest maagaasi hinnatõusudest,» ütles Savisaar.

Soojus- ja elektrienergiat andva Väo koostootmisjaama kogumaksumus on üle miljardi krooni ning eesmärk on jaam käivitada 2008. aasta detsembris. Jaam kuulub OÜ-le Digismart, mille omanikud on Norman Invest OÜ ja AS Tallinna Küte.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.